Uitbreiding campus Hogeschool Leiden

In opdracht van de Stichting Hogeschool Leiden heeft bouwcombinatie J.P. van Eesteren - Croonwolter&dros met haar partners de uitbreiding van Campus Hogeschool Leiden van ca. 9.600 m² op het Leiden Bio Science Park gerealiseerd. Het nieuwe gebouw bestaat uit zes verdiepingen met daarin collegezalen, kantoorruimtes en het centrale atrium. Het project is volledig in BIM uitgewerkt. Samen met architectuurstudio DP6 heeft de hogeschool het project uitgewerkt. 

J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros waren verantwoordelijk voor het technisch ontwerp tot en met de realisatie. J.P. van Eesteren was verantwoordelijk voor de bouwactiviteiten en Croonwolter&dros de installaties. Het gebouw wordt via een atrium verbonden met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool. Het atrium fungeert als toegangsgebouw en ontmoetingsplek, en herbergt kantoren, onderwijsruimten en een restaurant met keuken.

Flinke groei studenten zorgde voor nieuw gebouw

Het aantal studenten is de afgelopen jaren flink gegroeid en de huidige campus aan de Zernikedreef werd te klein. Sommige onderdelen van de hogeschool waren uitgeweken naar andere locaties in Leiden. Door de nieuwbouw, die pal tegen het bestaande gebouw van de hogeschool is aangebouwd, zitten bijna alle studenten en medewerkers weer samen op de campus.

Onderwijs kon gewoon doorgaan

Michel Hoogendoorn, directeur projectrealisatie bij J.P. van Eesteren, kijkt met tevredenheid terug op het project: ‘Heel fijn dat we dit kwalitatief hoogwaardige project op tijd hebben kunnen opleveren. De laatste twee jaar waren namelijk behoorlijk turbulent vanwege de pandemie en gewijzigde marktomstandigheden. En hoewel we pal tegen het bestaande complex aan bouwden, kon het onderwijs toch gewoon doorgaan. Met dit mooie nieuwe gebouw en atrium is Hogeschool Leiden weer klaar voor de toekomst.’

Het project is eind 2022 opgeleverd.

Stuur project door