Winkelcentrum Parade, Nootdorp

In een gefaseerde aanpak heeft J.P. van Eesteren winkelcentrum Parade in Nootdorp onder handen genomen.

Parkeergarage

De oude asfaltbolidtvloer van de parkeergarage werd verwijderd tot aan de waterkerende laag. Daarna werden een compleet nieuwe waterkerende laag en een harde persing isolatielaag aangebracht. Vervolgens werd er een gewapende betonvloer van 80 mm dik aangebracht, die monolithisch werd afgewerkt.

Casco panden

In het winkelcentrum zelf is de Xenos winkel opgedeeld door het plaatsen van een wand. Het afgestoten deel is bij de supermarkten Jumbo en Lidl getrokken. Daarnaast zijn 5 winkelgedeelten casco gemaakt en opnieuw ingedeeld, zodat er kleinere winkels ontstonden. De gebruikers konden hierna zelf de inrichting aanbrengen. Alle functionaliteit zoals - elektrische en werktuigbouwkundige installaties - zijn door derden aangebracht. J.P. van Eesteren verzorgde de coördinatie.

Logistiek

De grootste uitdaging op dit project was de logistiek: niet alleen doordat de parkeergarage een tijdlang beperkt bruikbaar was, maar ook de toegang tot de winkels in een voetgangersgebied met een bruggetje met een maximaallast van 10 ton, kostte enkele hoofdbrekens.

Stuur project door