Winkelcentrum Zuidplein, Rotterdam: renovatie Action

Middenin een druk winkelcentrum een winkelpand compleet renoveren, zonder overlast voor de buren en gasten. Dat was de opdracht voor J.P. van Eesteren in Rotterdam, bij het casco maken van het pand van de Action in Winkelcentrum Zuidplein. In de opdracht van DTZ Zadelhoff werkte J.P. van Eesteren aan een nieuwe winkelindeling en het vernieuwen van de entrees.

Constructieve aanpassingen

Nieuwe stalen trappen en een roltrap vroegen om constructieve aanpassingen aan vloeren. Voor de roltrap was het noodzakelijk om een vloersparing te maken in de betonvloer. Na plaatsing van de roltrap werd de onderzijde van de roltrap voorzien van een stalen omkasting. Zo is het aandrijfmechanisme keurig afgewerkt en blijft het mechanisme goed toegankelijk voor herstel en onderhoud.

Coördinatie

Alle aanpassingen aan elektra en werktuigkundige installaties zijn door J.P. van Eesteren gecoördineerd. Net als het volledig vernieuwen van de rolluiken. De winkel is casco opgeleverd aan de gebruiker die hierna zelf heeft ingericht. De totale omvang van deze aanpassing bedroeg ca. 600 m2, verdeeld over 2 verdiepingen.

Stilte

Bijzonder is dat zowel naastgelegen winkels als het winkelend publiek geen overlast mochten ervaren. Dit was extra uitdagend omdat winkelcentrum Zuidplein ook een bus- & metrostation is. Daarom werden materialen en materieel voor opening van het winkelcentrum aangevoerd, werd sloopwerk gedaan zonder overlast, en alles netjes afgevoerd in de daluren van het winkelcentrum.

Stuur project door