Wij zijn JP

We zijn het bedrijf achter veel van de meest iconische bouwwerken in Nederland. Maar wie bij ons langskomt, ziet geen groot bedrijf. Die ziet één hechte club. En dat werkt wel zo prettig. Voor onze mensen, onze partners én onze opdrachtgevers. 

No-nonsense 

We gaan graag relaties aan voor de lange termijn. Met respect en openheid. Want eerlijk duurt het langst. We zeggen waar het op staat en zijn duidelijk in wat wel en niet kan. We zijn makkelijk benaderbaar en kunnen snel schakelen. 

Onze mensen maken JP. Ieder neemt zijn eigen vakmanschap, kennis en expertise mee. Wat we delen is de wil om onszelf continu te verbeteren. Om de beste te zijn in ons vak.   

Duurzaam bouwen 

Wie iets wil bouwen dat ook goed is voor het milieu, is bij JP aan het juiste adres. We ontwikkelen, bouwen en verbouwen zo circulair en duurzaam mogelijk.  

Omgevingsvriendelijk bouwen 

Bouwen heeft altijd impact op de directe omgeving. Wij doen er alles aan om die overlast te beperken. Door een duidelijke gedragscode te volgen. Door slimmer te plannen. Of door te werken met prefab en minder op locatie te doen. Ook zorgen we altijd voor heldere communicatie met de buurt, onder meer met een speciale website: wijbouwen.nu 

Mensen als motor

JP in een notendop

  • 380 collega’s 

  • Waarvan 120 timmerlieden 

  • Drie vestigingen: Gouda, Amsterdam, Houten 

  • Opgericht in 1932 in Rotterdam 

  • Onderdeel van TBI

Onderdeel van TBI 

We zijn onderdeel van TBI, een groep van techniek-, bouw- en infrabedrijven. Alle 20 TBI-ondernemingen opereren zelfstandig en onder hun eigen naam. Maar door onze ‘familieband’ werken we ook optimaal samen. We zijn groot als het moet, en compact als het kan. De lijnen zijn kort. De mogelijkheden zijn eindeloos. Samen bouwen we aan de toekomst van Nederland.

Veilig werken

Op en rond onze bouwplaatsen staat veiligheid op 1. Voor iedereen die op de bouwplaats werkt of op bezoek komt. Maar ook voor omwonenden en voorbijgangers. Veiligheid gaat verder dan regels en checklists. We werken consistent aan het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn en -gedrag. De TBI Veiligheidswaarden staan hierbij centraal. We zijn gecertificeerd op trede 4 van de Veiligheidsladder en willen dat iedereen die met ons werkt gebruik maakt van dit certificeringssysteem. Om extra aandacht te vragen voor veiligheid reiken we jaarlijks de JP Safety Awards uit.

Meer dan 90 jaar iconen 

Met zes man en een geleende betonmolen. Zo begint Jaap van Eesteren in 1932 zijn bedrijf. Slechts enkele jaren later bouwt aannemingsmaatschappij J.P. van Eesteren een nu wereldberoemd bouwwerk: de Kuip. Ruim acht decennia later staat het bedrijf nog altijd bekend als bouwer van spraakmakende, specialistische projecten.  

Onze Rotterdamse iconen